Francesc Pellicer

De tot un poc.

AQUESTA DEMOCRÀCIA? NO GRÀCIES!

La democràcia, diuen alguns, és la menys dolenta de les formes d’organització pública conegudes. No obstant això, el sistema que nosaltres “patim” dista molt de ser un autèntic sistema democràtic per diversos motius com ara:

1- La perpetuació en el poder. El fet que un dirigent es presente més de dues legislatures comporta molts riscos i encara que pense que els votants ho hauriem de tenir en compte (sóc un ingenu, ja ho se), crec que s’hauria de regular per llei.

2- El sistema de pactes post-electorals. Dipositem el nostre vot a l’urna, i després del degut recompte comença el mercadeig dels polítics buscant suports, cosa que pot suposar que el candidat al que has votat li preste el seu suport a un altre del qual no volies saber res. O siga, només ens volen fins al moment de dipositar el vot, després ja no pintem res. Això es solucionaria amb el sistema a doble volta, on els dos partits que més vots han aconseguit passen a la següent ronda, d’on surt el nostre “malvat de torn”.

Evidentment, als polítics no els interessa canviar el sistema i no faran rés per canviar-lo. Son professionals de la política, i això d´anar a buscar faena quan acaben el mandat, com a que no.

En fi, entren per a servir al poble i acaben servint-se del poble.

Anuncis

25 Mai 2015 - Posted by | Llibertat

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: