Francesc Pellicer

De tot un poc.

PROGRESSISTES O RETRÒGRADS.

Hi ha persones que es creuen progressistes perquè estan a favor del desenvolupament, l’avanç de la humanitat en coneixements, tècniques, eines, amb la finalitat de gaudir cada dia de millors condicions de vida, de majors oportunitats per a tothom. Però, ¿hi ha algú que no vulga això?
Progressistes som tots els que creiem en l’ésser humà, en les seves qualitats i habilitats, en la seva capacitat de creació i superació de reptes, en el seu afany per tenir un coneixement més detallat de tot el que ens envolta, en la recerca de respostes a tot tipus de fenòmens.
Però moltes vegades a les persones se’ns creuen els cables i ens equivoquem en les respostes que oferim a determinats problemes de la humanitat, i això és el que els passa als suposats “progressistes” d’avui en dia. Volen salvar la humanitat del canvi climàtic i no es donen compte que el clima ha canviat des que el món és món, i ho continuarà fent, que l’acció humana respecte del clima és mínima.
Com poden dir que la població mundial hauria de disminuir? Afirmen, que al ritme que creix la humanitat, sobretot en els països subdesenvolupats, d’aquí a poc no hi haurà prou menjar per a tots i a més gent més contaminació. I per assolir aquesta finalitat insten les autoritats a posar en pràctica idees que de no ser per la gravetat del tema seria per a posar-se a riure.
Els “progressistes” d’avui en dia volen solucionar el problema de la fam, la pobresa i la contaminació mitjançant el control de la natalitat. I per a les seves curtes ments té lògica. Si aconseguim que els pobres no tinguen fills acabarem amb la pobresa, la població mundial es reduirà i el planeta patirà menys agressions. Que poc originals són. Mort el gos s´acabat la ràbia.
A principis del segle XIX ja Malthus va formular la seva famosa teoria sobre el creixement poblacional i les penúries que implicaria. Teoria que sens dubte s´ha demostrat totalment falsa ja que no tenia en conte, entre altres coses, una cosa tan simple com és la capacitat de superació de l’ésser humà. Encara no s’han adonat que l’increment de població comporta l’increment de les oportunitats i per tant l’increment de la riquesa. No s’han adonat que les persones interactuem i això ens porta a assolir fites cada vegada més elevades.
Cadascú de nosaltres pensa, interactua, crea, experimenta, investiga, i d’aquestes interaccions sorgeixen nous productes, nous serveis, noves idees que altres aprofiten per continuar desenvolupant i avançant. En les relacions interpersonals es creen sinergies que ens fan créixer exponencial-ment.
Definitivament, a aquesta mena de “progressistes de pacotilla” els fan por les persones, no creuen en l’ésser humà per això pensen que és modelable, manipulable al seu criteri. Les conseqüències d’aquests experiments les va patir la humanitat el segle passat.
No, aquesta classe de persones no són dignes de dir-se progressistes, més bé són retrògrads.

Anuncis

3 gener 2010 - Posted by | Llibertat |

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: